IN ITINERE: Recull d’articles publicats per Joaquim Arnau

Escrito porEscrit per:

Recull d’articles publicats per Joaquim Arnau Vallina

Ximo Arnau- naix en Alcalà de Xivert (1949). Mestre d’escola, ha exercit com a docent als Col·legis Públics de Peníscola, Benicarló (“Marqués de Benicarló”), Alcalá de Xivert y Vinaròs (“M.D. Assumpció” i “M.D. Misericòrdia”) i, com a director, als d’Alcalà de Xivert i “Mare de Déu de la Misericòrdia” de Vinaròs.
Va participar activament en els moviments de renovació pedagògica de la comarca del Baix Maestrat, col·laborant en la creació del Col·lectiu de Mestres de la comarca, del qual fou el primer coordinador. Els seus projectes d’innovació pedagògica han estat vinculats amb l’arqueologia, la premsa i l’arquitectura rural.
A l’àmbit sindical de la UGT/PV -Unió General de Treballadors del País Valencià, ha estat secretari general de la Unió Comarcal Maestrat/Els Ports, i, posteriorment, executiu responsable de política institucional y social de la U.C. Plana Alta/Maestrat/Els Ports.
Ha representat la UGT-PV als Consells de Salut de las Àrees 01 i 02 de la província de Castelló. I, des de la seua fundació i durant cinc anys, en la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I de Castelló. Finalment, fou President de la Comissió de Garanties de la Federació estatal d’Ensenyament de la UGT.
A l’àmbit de la política municipal va tenir responsabilitats de govern a l’Ajuntament de Vinaròs (2003/2007), Regidor de Cultura i Educació, i de Promoció Econòmica i Comerç, pel PSPV-PSOE.
Fou corresponsal del diari “Mediterráneo” a Alcalà de Xivert (1983/1986). Ha publicat nombrosos articles de caire sociolaboral (Setmanari “Vinaròs”), de divulgació cultural i de recerca història (Setmanari “Vinaròs”, “7 dies Vinaròs”, Bolletí del Centre d’Estudis del Maestrat i en la revista “Mainhardt”). I, quinzenalment, col•labora amb un article d’opinió a “7 Dies Vinaròs”, setmanari del qual és membre del seu consell de redacció.
Actualment és director de la revista “Mainhardt” i forma part de l’equip de coordinació editorial de les publicacions de l’Associació d’Amics de Mainhardt (Col·leccions “750è aniversari de la Carta Pobla d’Alcalà de Xivert”, “Tradicions, contes i llegendes Gaspatxeres” i “Temes Gaspatxers”).

Order IN ITINERE IN ITINERE @ €9,50

Otros títulos dentro deAltres títols dintre de: Estudio histórico y ensayo, Llibres en Valencià, Recientes